7 Temmuz 2014 Pazartesi

Bir Evin En Kıymetli Bölümü: Yatak Odası

Yatak odası kuşkusuz ki bir evin en önemli bölümlerinden biridir. Hem aile bireylerinin özel alanı olması dolayısıyla önem taşımaktadır hem de kullanılmayan yazın kışlık, kışın da yazlık gibi kullanılmayan eşyaların güvenle saklandığı bir bölüm olması sebebiyle de önemlidir. Bu sebeple sizlere önerebileceğim en kullanışlı yatak baza tipi yataklar olacaktır.

Baza yatakların en büyük özelliği hem yerden kazanmazını sağlıyor oluşu hem de bunun yanı sıra, iç hacminin genişliğine göre, bir nevi gardrop işlevi görüyor olmasıdır. Fakat baza alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, hacmi ve genişliğinden ziyade sağlam bir açma kapama mekanizmasının olmasıdır. Özellikle de gündelik hayatta bazanızı sık sık kullanacaksanız. Bu mekanizmalar sonradan değiştirilebilir, fakat yine de kazaların büyük bir kısmının evde gerçekleştiğini de unutmamak gerekir. Öyle ki mekanizması sağlam olmayan bir baza, ciddi bir kazaya sebep olabilir. Dolayısıyla baza seçiminde iç hacminden önce mekanizmasının sağlamlığına göre bir seçim yapmanızı size tavsiye ederim.




Bunun yanı sıra şık bir bazanın tamamlayıcısı da şüphesi ki aynı şıklıkta bir yatak örtüsü olmalıdır değil mi? Fakat yatak örtüsü deyip geçmemek gerekiyor çünkü kumaşı kaliteli olmayan bir yatak örtüsü göze e kadar hitap ediyor olursa olsun sizin için sağlıksız olacaktır. Dolayısıyla yatak örtüsü alırken de önceliğinizi kumaşın kalitesine ve de yatak örtüsünün mevsimin gerektirdiği kalınlıkta olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder